L'ESTEL

L'ESTEL

dijous, 23 de juny del 2016

LES MISSIONS



MISSIONS: UN NOU CONCEPTE DE TREBALLAR A CASA




Aquest any a l’escola ja no fem deures!!!! Aquesta és la frase que més hem sentit a dir als alumnes de 5è. 


Al llarg de l’any hem anat superant missions i ens hem convertit en diferents personatges: “hakers” informàtics (quan hem desxifrat un missatge d’un codi QR), investigadors/es (quan hem buscat informació nova o hem aprofundit en curiositats d’alguns temes), entrevistadors/es (quan hem hagut de preguntar a pares, mares, avis, germans...), científics/ques (quan hem hagut de preparar mescles homogènies i heterogènies), peruans/es (quan hem hagut de sobreviure 4 persones durant una setmana amb 28 euros) i un llarg etcètera que hem anat realitzant i superant al llarg de tot el curs.


Els alumnes s’han mostrat motivats, amb ganes de tirar endavant i d’anar-se superant dia a dia. Aquest fet s’ha vist molt clar quan els/les mestres n’hem vist els resultats ( per exemple quan han realitzat exposicions sobre diferents temes que s’han preparat: les posades en escena eren fruit de moltes estones de feina i de treball cooperatiu).


Així que de cares al curs vinent continuarem en aquesta línia, que creiem que ha estat profitosa i enriquidora per als nostres alumnes.


Per acabar només ens queda comentar que hi ha una missió que, tot i que no l’ hem anomenat anteriorment perquè forma part del dia a dia, és l’estudi. L’estudi és una missió diària en la que ells/es mateixos/es són qui l’ha de gestionar, organitzar... I així anar trobant i perfeccionant la metodologia d’estudi que millor els vagi.


 És d’aquesta manera que els nostres alumnes creixeran com a persones, amb un esperit crític i amb autonomia per anar superant tots aquells obstacles que es puguin trobar al llarg de la vida.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada